Betaaldagen & Bedragen 2022 op een rij

Uitbetaling WW 2014

Uitbetaling WW 2014

Uw WW-uitkering wordt per 4 weken achteraf betaald. U krijgt uw WW-uitkering dus niet op een vaste dag per maand. De 4-wekenperiode start na de eerste betaling. De eerste betaling ontvangt u meestal over een periode van 2 of 3 weken. Na iedere betaling kunt u uw betaalspecificatie bekijken via Mijn UWV. Dit is een overzicht waarop het bedrag staat dat u ontvangt. Ook kunt u zien hoeveel het UWV op uw uitkering inhouden. Bijvoorbeeld aan belastingen en premies.

De betaling gebeurt meestal automatisch. Heeft het UWV u gevraagd om een Inkomstenformulier WW op te sturen? Dan wordt de WW-uitkering pas betaald nadat het UWV dit formulier van u heeft ontvangen.

U vult het inkomstenformulier via internet in op Mijn UWV. Daar vindt u ook de inzenddatum. Gebruikt u nog een papieren formulier? Dan staat de inzenddatum op het formulier vermeld.

Let op: heeft het UWV betaald? Dan duurt het nog ongeveer 3 werkdagen voordat de uitkering op uw rekening staat. Als u zich aanmeldt voor de Berichtenbox van Mijn Overheid, krijgt u elke keer een e-mail als uw betaalspecificatie klaarstaat.